Mooie ervaring

Deze ochtend liepen we richting de ontmoetingsplaats voor de velddienstactie. Net als vorige week was deze weer pal voor het kerkje. Omdat niemand het voortouw nam om de actie te leiden, namen we aan dat de broeder onderweg wat vertraging had opgelopen en dus nog moest komen. Dus we begonnen mensen aan te spreken die voorbij kwamen lopen.

Zo heeft Anne op onderstaande foto een gesprekje van een kleine 5 minuten met een jonge vrouw, Eve. Deze foto is eigenlijk met enig toeval genomen, want je fotografeert natuurlijk niet zomaar als je met iemand in gesprek bent. Als je goed kijkt op de foto zie je dat ze een erg open houding heeft en geĂŻnteresseerd luistert. Anne nodigt Eve uit voor het congres en geeft haar daarna het JW.org-traktaat. Eve geeft dat ze waarschijnlijk op de zaterdag komen. Maar als ze hoort dat elk van de 3 dagen een ander programma heeft, is ze verbaast en nog enthousiaster: dan wil ze wel alle dagen komen!

20140820-183837-67117504.jpg

Daarna vraagt ze of Anne nog meer uitnodigingen heeft, zodat ze alle mensen uit haar kerk kan uitnodigen. Maar omdat we met de laatste uitnodigingen werkten die er nog waren, zei Anne dat ze natuurlijk iedereen mag uitnodigen, maar dat ze de andere niet mee kan geven. “Oke, dat ga ik doen!” Na uitwisselen van contactgegevens is het gesprek voorbij en loopt ze weer verder.

Maar zoals je op de foto hieronder ziet, blijft het daar niet bij… Terwijl ze de straat verder in loopt, begint ze met andere mensen te praten. En niet zomaar: ze begint andere mensen uit te nodigen voor het congres! Als dat geen zuster wordt…. We hopen dat ze inderdaad haar hele kerk meeneemt naar het congres dit weekend. Wie weet waar dit toe kan leiden!

20140820-183838-67118253.jpg

Leave a Reply

11 reacties

 1. Nadja

  Dat is wel heel bijzonder!! Keep us posted 🙂 Liefs vanuit het verre Nederland hih

 2. William Joyce Zahra vesper

  Wat een prachtige ervaring… De foto’s spreken boekdelen! We genieten mee! Liefs William, Joyce, Zahra en Vesper van Driel

  • Jelle Bos

   X terug! Wij hoorden trouwens dat jij/jullie ook een leuke ervaring hebben opgedaan afgelopen weekend? Zijn benieuwd! Liefs van ons

 3. Marijke Olderaan

  Lieve Anne en Jelle altijd wat langzaam op stoom maar we zijn er nu toch al lezend over jullie mooie belevenissen. Prachtig die ervaring. Word vast een pionierster.

Next ArticleCongres in Namboole national stadium