Murchison Falls national park & Ssese Islands

De laatste week van onze vorige reis naar Oeganda hebben we gebruikt om wat meer van de natuur te zien. Als je in zo’n mooi land bent – de Parel van Afrika – hoort dat er natuurlijk absoluut bij! Maar ja, Oeganda is zo’n 6x groter dan Nederland, dus waar begin je? Tijdens de voorbereiding hadden we wel wat informatie verzameld over de nationale parken, maar we wisten niet zo goed welke voor ons de beste optie zou zijn. Daarnaast zijn er nog zoveel “losse” bezienswaardigheden, dat je niet weet waar je moet beginnen: het Victoriameer, de eilanden (waar we niet eens het bestaan van wisten), de ‘equitorial marks’, mooie parken, musea, etc, etc. Uiteindelijk begrepen we dat als we de meeste soorten dieren wilden zien, we echt naar Murchison Falls national park moesten gaan. Zo gezegd, zo gedaan.

Lees verder…

Bijzondere trip naar Ssese Islands

We zijn net weer terug uit Kalangala, het grootste dorp op het grootste Ssese-eiland. Hoewel de heen- en terugreis misschien wel de ergste waren uit ons nog-niet-zo-lange leventje, maakte het samenzijn met de groep daar alles goed! Maar eerst nog wat mooie ervaringen die we hebben opgedaan.
Lees verder…

20140820-183742-67062129.jpg

Mooie ervaring

Deze ochtend liepen we richting de ontmoetingsplaats voor de velddienstactie. Net als vorige week was deze weer pal voor het kerkje. Omdat niemand het voortouw nam om de actie te leiden, namen we aan dat de broeder onderweg wat vertraging had opgelopen en dus nog moest komen. Dus we begonnen mensen aan te spreken die voorbij kwamen lopen.

Lees verder…

Een van de wijken in het gebied. Je kunt goed zien hoe het opgebouwd is.

De velddienst in Kampala

De afgelopen 2 weken is er zoveel gebeurd, dat het eigenlijk niet te beschrijven is. Maar we doen toch een poging!

Wat ten eerste heel leuk is om te zien, is dat hoe vaker je iemand ziet, hoe gezelliger het wordt. Dat klinkt logisch, maar het is vooral leuk als het gaat om je broers en zussen die we nu bijna dagelijks zien en meemaken in de velddienst. Het was aan het begin natuurlijk soms wat aftasten, maar daar is nu helemaal niets meer van te merken!

Lees verder…

Het bijkantoor met de mooie omgeving

Bezoek aan Bethel: de velden zijn wit om geoogst geworden

Woensdagavond: sportavond
Al onderweg van het vliegveld naar het appartement op vrijdagochtend vertelde Ivan dat er iedere woensdagavond wordt gevoetbald op Bethel. Dat klonk goed! En op de vergaderingen werden we weer gevraagd wat we te doen hadden op woensdagavond. Er zat dus niets anders op dan op deze bijzondere uitnodiging in te gaan! :-)

Lees verder…